Nedenfor finner du en beskrivelse av prosessen for å kjøpe bolig i Tyrkia

Visningstur

Før du ankommer Tyrkia for en visningstur, anbefaler vi at du kontakter din bank i Norge før avreise for å sikre at finansiering vil være i orden dersom du finner din drømmebolig hos oss. Det er oftest bedre lånevilkår og mer gunstig å ta opp et lån i Norge. Generelt kan man ikke låne penger i Norge med sikkerhet i bolig i Tyrkia, men en kan derimot ta opp lånet på den eiendommen man allerede har i Norge for å kjøpe bolig utenlands.

Memoshome arrangerer deretter visningstur, skreddersydd etter dine behov og preferanser. Du trenger ikke ta deg av noe av planleggingen selv.

Signering av kontrakt

Når du har funnet din drømmebolig, og bestemt deg for å kjøpe eiendom i Tyrkia, utarbeider vi kjøps- og salgskontrakten. Kontrakten inneholder all nødvendig informasjon om eiendomsmeglerfirmaet, kjøperen, innholdet i eiendommen og finansieringen.

Betalingsplanen varierer noe etter hvilken type eiendom du kjøper, og avtale med utbygger/eier av boligen. Den generelle regelen er at hele kjøpesummen skal være betalt innen du som kjøper mottar skjøtet/tapu.

Fullmakt

For å gjøre prosessen enklere for deg som kjøper, anbefaler vi at du gir oss fullmakt som gir oss rett til å undertegne nødvendige dokumenter for å kunne fullføre prosessen. En fullmakt skrives hos notaren med en godkjent tolk til stede. Fullmakten gir oss blant annet rett til å hente ut skjøtet, og registrere strøm og vannabonnement i deres navn. Vær oppmerksom på at dersom dere er flere personer som skal stå som eiere av leiligheten må alle inkluderende parter være til stede for signering av fullmakten.

Skattenummer og opprettelse bankkonto

Våre ansatte vil hjelpe til med alle praktiske formaliteter som å opprette skattenummer og personlig bankkonto i tyrkisk bank.

Skjøte (Tapu)

Etter alle prosedyrer rundt overføringen av eierskapet er fullført sendes all dokumentasjon til kontoret for eiendomsregistrering i byen der eiendommen blir kjøpt. For en utenlandsk statsborger tar det 1-3 dager før du mottar ditt skjøte (Tapu)